Kesätöissä Futuricella 2017

Peppi ja Taru Super-Adan 2017 voittajatiimistä pääsivät kesätöihin Futuricelle. Lue, miten heiltä onnistui lean service creation kesätöissä ja mitä he IT-alasta oppivat!

Itse kesätyöpaikkojen voittaminen oli hieman sattuman ansiota, koska alunperin ajattelimme, että olemme turhan nuoria vielä osallistumaan. Ikää jokaisella kolmikossamme oli vasta viisitoista, sillä kukaan ei ollut ehtinyt täyttää kuusitoista. Super-Ada oli kuitenkin onneksi todella ikimuistoinen ja hauska kokemus. Pelkästään tämä yksittäinen tapahtuma osoitti monet ennakkoluulomme IT-alasta vääriksi, sillä meillä ei ollut ennestään paljoakaan tietoa alasta. Muutenkin onnistuneen ja hyvin organisoidun päivän kruunasi täysin odottamaton kesätyöpaikkojen voittaminen.

Kesätyöpaikkoja oli tänä vuonna jaossa neljä, kahdessa eri firmassa, joten saimme pyytää vielä yhden kaverin lisää jonka jälkeen jakauduimme kahtia. Lopulta päädyimme sellaiseen ratkaisuun, että me kaksi tulisimme viettämään kahden viikon kesätyömme Futuricella, ja Kaisla sekä Pinja Vincitillä.

Meidät otettiin todella hyvin vastaan ja työympäristö oli mukava ja moderni. Ilmapiiri toimistolla oli myös ihan huippu ja osaltaan herätimme toimistolla nuoren ikämme puolesta paljon (positiivista) huomiota. Futurice oli työpaikkana myös hyvin kansainvälinen, ja työskentelykielenä toimikin englanti. Itsekin saimme käyttää tätä kieltä esimerkiksi raportteja kirjoittaessamme, ja kielitaito karttuikin kummallakin kahden viikon kuluessa. Saimme tutustua moniin mielenkiintoisiin työkavereihin, joiden kanssa saimme esimerkiksi tehdä erilaisia projekteja. Yksi hyvä puoli lisää oli se, että meitä kohdeltiin samoin kuin muita työntekijöitä, ja annettiin myös vastuuta, jolloin saimme osviittaa siitä millaista työelämä oikeasti on. Toisaalta välillä meidän ikämme vuoksi sattui pieniä arviontivirheitä tehtävien haastavuutta suunniteltaessa, jolloin osa hommista oli turhankin helppoja.

Kahteen viikkoon mahtui monenlaista; muun muassa saimme kokeilla VR-laseja, opetella koodaamisen alkeita ja kirjoittaa blogia. Pääosa ajastamme kului Futuricen kehittämän Lean Service Creation -metodologian parissa. Tähän sisältyi esimerkiksi erilaisia projekteja ja pääsimme jopa itse osallistumaan englanninkieliseen koulutuspäivään. Yhteen isompaan kokonaisuuteen keskittyminen oli sinänsä hyvä kahden viikon jaksolle, jolloin samasta asiasta oppi monesta eri näkökulmasta, ja saimme paremman kuvan, millaista työnteko saattaa olla. Työajat olivat alalle tyypillisesti melko joustavia, jolloin saimme jälleen omille hartioille vastuuta vapauden mukana, mistä molemmat tykkäsimme.

Kuvamme IT-alasta muuttui huomattavasti kesätyön ansiosta, ja positiiviseen suuntaan. Huomasimme myös, että naisia oli alalla jopa enemmän kuin oletimme. Futuricella työskentely oli paljon monipuolisempaa mitä odotimme, sillä eri työtehtäviä ja erilaisia työntekijöitä oli todella monia. Onneksemme osallistuimme Super-Adaan, sillä tämänkaltaista kesätyömahdollisuutta meille tuskin olisi muuten tullut.

Erityiset kiitokset Futun Nellillle, Kristalle ja Miikalle!

-Peppi ja Taru, Super-Ada 2017 -voittajatiimistä