Kesätöissä Futuricella 2018

MirandaSofia ja Uuna voittivat kesätyöt Futuricella vuoden 2018 Super-Adassa. Tutustu blogista heidän kesätyökokemukseen!

Lähdimme yhdessä Super-Ada-tapahtumaan huvin vuoksi. Tapahtumassa oli hauskaa, ja nautimme eri haasteiden tekemistä. Olemme kaikki nykyään opiskelijoita; Sofia opiskelee biomolekyylitieteitä, Uuna matematiikkaa ja Miranda lääketiedettä. Olemme olleet jo pidempään kiinnostuneita STEM-aloista. Erityisesti alan naisten näkyvyys tapahtumassa oli sen tähden kannustavaa. Olimme yllättyneitä voitosta ja innostuneita siitä, että pääsimme Futuricelle työharjoitteluun, sillä yhtiö oli nimeltä tuttu. Futuricen Tuomas Paasonen järjesti harjoittelun osalta meille laajasti tekemistä ja nähtävää.

Kokemuksemme Futuricella oli ilahduttavan monipuolinen. Tutustuimme Futuriceen sekä Kampin toimistolla että sen ulkopuolella. Teimme esimerkiksi retkiä Maria 01- alueelle ja kuulimme siellä tapahtuvasta toiminnasta. Tapasimme Futuricen humanoidirobotin ja kuulimme sen ohjelmoinnista ja käyttötarkoituksesta. Meille tehtiin demo Futuricen 3D-tulostimesta ja virtuaalitodellisuuden simulaattorista. Opimme käyttämään toimiston espressokonetta, jonka ohjeet löytyivät tarkoitusta varten ohjelmoidusta mobiiliapplikaatiosta.

Pääsimme toteuttamaan työharjoittelun aikana myös pienen ohjelmointiprojektin. Suunnittelimme ja ohjelmoimme nettisivut, joilla käyttäjä vastaa kyselyyn ja saa tietää, mihin IT-alan rooliin itse sopii parhaiten. Vastaus perustui dataan, jota keräsimme haastattelemalla Futuricen omia työntekijöitä. Keskustelimme niin datatieteilijöiden ja devaajien kuin työkulttuurin asiantuntijoiden kanssa. Työntekijät kertoivat ystävällisesti paljon työnkuvastaan, koulutuksestaan ja urastaan. Oli kiehtovaa selvittää sitä, kuinka moninaista taustaa alan ammattilaisilta löytyi.

Teimme Tuomaksen ohjauksella ja avustuksella paljon yhteistyötä nettisivujen vuoksi. Projektissa oli juuri sopivasti haastetta harjoittelun ajaksi, ja olimme kaikki ylpeitä sen valmiiksi saamisesta. Saimme maistiaista ohjelmointiprojektien vaatimasta yhteistyöstä ja kommunikaatiosta. Opimme myös jonkin verran JavaScript-ohjelmointia. Toimiston avoimesta ja luovasta ilmapiiristä jäi erittäin positiivinen muisto. Asiantuntemuksen ja yhteisymmärryksen tärkeys korostui niin haastatteluissa kuin ohjelmoidessa.

Viikon lopuksi askartelimme ajatuskartan kokemuksestamme. Pyrimme sisällyttämään siihen ajatuksiamme ja tunteitamme harjoittelun pohjalta. Kartasta tulikin värikäs, rönsyilevä, ja iloinen kokonaisuus. Meidät toivotettiin kaikin puolin tervetulleeksi toimistolle, ja tietämyksemme IT-alasta kasvoi roimasti. Kiitos Super-Adalle ja Futuricelle tästä ainutlaatuisesta mahdollisuudesta!

– MirandaSofia ja Uuna