Kesätöissä Roviolla

Mitä kaikkea voikaan tapahtua, kun on kesätöissä peliyhtiö Roviolla? Vuoden 2015 Super-Adan voittajat Siri ja Sonja tietävät. Innostu voittajien tarinasta!

”Olimme kesäkuun 2015 alussa vajaat kolme viikkoa Roviolla kesätöissä, ja kolmeviikkoiseen mahtui kaikennäköistä. Ensimmäisen viikon vietimme Stella Tribessä, joka on vastuussa mm. AB Stella Pop sekä Nibblers pelistä. Viikko meni pelejä testaillen ja arvosteluja kirjoittaen. Pääsimme myös mukaan kokouksiin, joka oli todella mielenkintoista ja opettavaista. Loppuviikosta istuimme alas pelien tuottajien kanssa ja kävimme läpi palautteet peleistä. Oli hauska huomata, miten tuottajat olivat vilpittömästi kiinnostuneita mielipiteistämme ja kuuntelivat parantamisideoitamme. Viikon aikana huomasimme, kuinka paljon työtä pelien takana onkaan, vaikka sitä ei pelatessa ajattelisikaan.

Toisena viikkona pääsimme Consumer Products-osastolle. Tämä on siis osasto oheistuotteille, kuten pehmoleluille, vaatteille, laukuille, vihoille ja niin edelleen. Järjestelimme tavaroita, kuljetettiin niitä kerroksista toiseen, ja järjestelimme giveaway-tapahtumaa. Viikko oli todella erilainen kun ensimmäinen, ja työpäivien päätteeksi jalat olivat kyllä kipeät kaikesta kantamisesta ja seisomisesta. Hauskaa oli huomata, miten paljon erilaisia tuotteita olikaan, esimerkiksi lasten tekoparranajosetti jäi mieleen. Saimme myös itse Angry Birds -tavaraa viikon aikana itsellemme.

Viimeisenä viikkona vierailimme monella eri osastolla. Yhtenä päivänä kävimme Hatch-ostastolla otamassa screenshotteja mainoksista peleissä. Kävimme myös vesillä testaamassa uusia Angry Birds kanootteja, joka oli huvittava kokemus. Emme kyllä osanneet kuvitella Super-Adan voittaessamme, että tulisimme melomaan kesätyössämme. Yhtenä päivänä osallistuimme myös Rovio Launch -tapahtumaan, joka oli uusille työntekijöille suunnattu tapahtuma. Pääsimme lyhyesti tutustumaan eri osastoihin työpaikalla, kuten musiikkiosastoon ja kirjaosastoon. Päivä oli todella mielenkiintoinen ja oli mukava päästä tutustumaan muihin työntekijöihin ja kuulla heidän koulutustaustoistaan ja siitä, miten he olivat Roviolle päätyneet.

Yleinen ilmapiiri Roviolla oli rento ja mukava. Ihmiset kävelivät ympärinsä Angry Birds -huppareissaan ja tervehtivät iloisesti. Moni oli kiinnostuneita meistä ja meidän tarinastamme siitä, miten Roviolle oltiin päädytty eli Super-Adastakin kyseltiin paljon. Roviolla työskentelee todella luovia ja lahjakkaita ihmisiä, jotka suhtautuivat työhönsä intohimoisesti. Heidän joukossaan kieltämättä inspiroitui.

Emme osanneet oikein odottaa kesätyöltämme mitään, sillä emme tienneet yhtään, mitä tulevat työtehtävät pitäisivät sisällään. Olimme kuitenkin molemmat sitä mieltä, että kokemus oli todella positiivinen ja olemme kiitollisia mahdollisuudesta.”

-Siri ja Sonja, Super-Ada 2015 -voittajat

super-ada-2015-voittajat