Kesätöissä Vincitillä 2017

Kaisla ja Pinja Super-Adan 2017 voittajatiimistä pääsivät kesätöihin Vincitille. Lue, kuinka heidän kesätyö sujui ja mikä tunnelma heille IT-alasta ja kesätöistä jäi!

Päädyimme Super-Ada -kilpailuun kahden kaverini kanssa, kun halusimme järjestää ohjelmaa itsellemme. Yksi kavereistani oli bongannut mainoksen netissä ja ehdotti sitä meille. Ajattelimme, että “miksei?” ja menisimme vain kokeilemaan ja pitämään hauskaa. Eli motiivinamme ei ollut edes voittaa Super-Adaa, emmekä edes tienneet pää palkinnoista mitään. Yllättäen kuitenkin voitimme kilpailun pääpalkinnon ja saimme kesätyöpaikaksi valita joko Futuricen tai Vincitin. Kaksi kaveriani lähtivät Futuriceen ja itse pyysin ystävääni kanssani Vincitille.

Työt alkoivat heti koulun päättymisen jälkeen maanantaina 5. kesäkuuta. Saavuimme pirteänä aamulla yhdeksältä Vincitin toimistolle Vallilaan. Minut ja kaverini sekä kolmas kesätyöntekijä tultiin hakemaan aulasta ja nousimme neljänteen kerrokseen.Työnantajamme esitteli paikkoja ja kertoi Vincitistä firmana sekä menimme tervehtimään muita paikalla olevia. Vallilan toimisto on pieni, mutta hyvin kotoisa ja viihtyisä. Työntekijät ovat todella mukavia ja rentoja ja työpaikan ilmapiiri oli todella hyvä.

Ensimmäisinä päivinä enimmäkseen kokosimme pääosin uusia kalusteita ja etsimme tietoa firman projektia varten. Skannailemaan tietoja ja palautimme pulloja. Pääsimme myös kokeilemaan muun muassa AR-laseja. Pyörimme koko ensimmäisen viikon Vallilan toimistolla ja seuraavan viikon alussa vaihdoimme kolmeksi päiväksi Pitäjänmäen toimistolle. Pitäjänmäen toimisto on paljon isompi ja todella erilainen Vallilaan verrattuna. Pitäjänmäelläkin siivoilimme paikkoja ja sen lisäksi meille oli varattu pieniä noin viidentoista minuutin pituisia palavereita eri työntekijöiden kanssa, joissa he kertoivat omasta työstään, miten pääsivät alalle ja vastailivat kysymyksiimme. Lisäksi saimme myös arkistointi ja paperien lajittelutehtäviä. Päivät Pitäjänmäellä kuluivat nopeasti ja torstai ja perjantai olivatkin meille vapaita työmatkan vuoksi viikonlopun lisäksi.

Maanantaina palasimme takaisin Vallilaan. Saimme vähän papereita täytettäväksi ja kävimme kaupassa. Päivä oli rento ja hauska. Viimeisenä päivänämme eli perjantaina 26. kesäkuuta etsimme tietoa netistä firmalle ja huomasimme, että se on vaikeampaa ja enemmän aikaa vievää, kuin luulisi.

Kaikin puolin työ oli mukavaa ja se toi uusia ideoita tulevaisuuden suhteen, eikä meitä ainakaan haitannut, vaikka emme tienneet IT- alasta mitään. Vincitistäkin jäi hyvä fiilis ja olemme iloisia, että pääsimme kesätöihin!

– Kaisla ja Pinja Super-Ada 2017 -voittajatiimistä