Ystävä innoitti Katrin it-alalle

Katria kiinnosti tietokoneet ja erilaiset teknologiat jo ennen it-opintoja. Hän innostui hakemaan Haaga-Heliaan, kun ystäväni aloitti Ohjelmistokehityksen opinnot.

Miten tulin IT-alalle?

Olin aina kiinnostunut tietokoneista ja erilaisista teknologioista. Kun ystäväni aloitti Haaga-Heliassa Ohjelmistokehitys-puolella opiskelun, kertoi minulle koulupäivistään ja innostuin hakemaan. Hyväksymiskirjeen mukana minulle tuli esite erityiskoulutusohjelmasta, johon vain parhaimmat hakijat pääsisivät. ICT-innovaattorina osallistuin erilaisiin haastaviin innovaatioprojekteihin ja tutustumaan mobiilisovelluskehitykseen. Android-mobiilisovelluskehityskurssilla huomasin että sovelluskehitys tuli minulta kuin selkärangasta. Pidän siitä että pääsen heti näkemään työni tuloksia ja ratkomaan ongelmia luovasti työssäni. Joka päivä voin oppia jotain uutta.

Katrin tyypillinen työpäivä

9:00-9:30 Aloitetaan juttelemalla mitä tuli edellisellä viikolla saatua aikaiseksi ja että kaikki toimii vielä samalla tavalla. Jos mitään ei tarvitse alkaa fixailla, suunnittelemme mitä seuraavan viikon aikana pitäisi saada aikaiseksi.

9:30-11:30 Koodaaminen alkaa. Kun saan jonkin ominaisuuden valmiiksi testailen sitä ensin itse manuaalisesti sitten pistän tekemäni muutokset eteenpäin. Työpäivän aikana vastailen sähköposteihin, ja osallistun tapaamisiin ja suunnittelupalavereihin.
11:30-12:00 Lounasaika

12:00-17:00 Tuliko uusien muutosten kanssa ongelmia? Korjataan! Jos kaikki toimii kuten pitää, koodataan lisää ominaisuuksia ja muutoksia. Päivän mittaan saattaa olla lisää tapaamisia ja sähköposteja joihin vastailla.

17:00-18:00 Kerran kuussa meillä on Android-kiltatapaaminen, jossa opettelemme uusia asioita, joita jotkut ovat oppineet, sekä auttelemme toisiamme löytyneiden ongelmien kanssa.

Mitä software developer tekee?

Software developer (suomeksi ohjelmistokehittäjä) suunnittelee ja toteuttaa sovelluksia ja ohjelmia koodaamalla. Yleisesti software developer osaa useita ohjelmointikieliä ja -tekniikoita, mutta erikoistuu niistä muutamaan kerrallaan. Itse olen erikoistunut Android-sovelluskehitykseen. Työni on usein tiimityötä designerien ja backend-osaajien kanssa. Tiimit ovat usein alalla monikansallisia ja alan peruskielenä toimii englanti, jolla pärjää hyvin. Työ vaatii loogista päättelykykyä ja taitoa omaksua uusia asioita nopeasti.

– Katri Vilonen, Software Developer, Qvik

 

Kuvituskuvat:

rawpixel / Unsplash & Neil Bates / Unsplash